Een winkel vol 
leuke spullen

Loop eens binnen

Als je de zaak binnenstapt voel je direct de gemoedelijke sfeer die bij Jouw Marktkraam Leeuwarden de Schrans heerst. Deze vestiging wordt gerund door Hester, een enthousiaste onderneemster die nu ruim een jaar bezig is. ‘De vestiging bestaat al 2,5 jaar, hoor. Deze heb ik vorig jaar februari samen met mijn zus overgenomen. Wij hadden samen al meer dan een jaar een kraam bij de vestiging hier in Leeuwarden aan de Harlingerstraatweg en dit vonden we zo leuk dat we benaderd werden of we zelf franchisenemer wilden worden. Zo zijn we eigenlijk binnengerold’, vertelt Hester enthousiast.

‘Helaas moet ik het nu alleen doen, maar mijn zus helpt me nog steeds, hoor!’ De enthousiaste onderneemster vindt het ontzettend fijn dat het thuisfront voor tweehonderd procent achter haar staat. In de zaak wordt ze op alle fronten bij gestaan. ‘Ellen en Kim zijn twee vrijwilligsters, evenals mijn zus Jessica. Mijn zoon Emiel werkt hier af en toe ook. Hij is assistent bedrijfsleider en als het nodig is springen ook mijn moeder en man bij.’ Het begint bijna op een familiebedrijf te lijken!

Deze energieke en spontane vrouw zorgt ervoor dat iedereen in haar winkel het naar z’n zin heeft. ‘Het mooiste vind ik dat sommige mensen dagelijks binnen komen stappen. Gewoon, voor een social talk. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om een luisterend oor te bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft. Maar ook mensen die iets kopen geven we goed en eerlijk advies over hun aankopen. En huurders zijn ook allemaal even belangrijk voor ons, we doen ons uiterste best om hun omzet zo hoog mogelijk te krijgen. Pas als de klant tevreden is, ben ik dat ook.’

Hester heeft na het afronden van de havo voornamelijk in de detailhandel gewerkt, dus heeft ze veel ervaring in verkoop. Dit past ze in haar eigen zaak goed toe. Zo zorgt ze er bijvoorbeeld altijd voor dat de winkel er mooi en fris bij staat. Bij Jouw Marktkraam lijkt ze haar plek gevonden te hebben. Ze voelt zich als een vis in het water tussen alle bijzondere, mooie en unieke kramen in haar zaak. Kom jij binnenkort rondsnuffelen in de kleine maar gezellig gevulde winkel van Hester? Het adres is Schrans 139 in Leeuwarden.